Navigare prin tastatură
Blocare animații
Titluri subliniate
Tonuri de gri
Culori inversate
Linkuri subliniate
Mărire
Cursor negru
Cursor alb
Text: Mic Mediu Mare
Resetare
Închide

La Forumul Pacienţilor este prezentat modelul Asociaţiei DIA de implicare a pacientului cu diabet în politicile de sănătate

✨️În cadrul Forumului Pacienţilor, organizat la 28 septembrie la Chișinău, Veronica Volcov, președintă Asociația Tinerilor cu Diabet DIA, participă cu un discurs dedicat experienţei organizaţiei în mobilizarea și
implicarea pacienţilor la luarea deciziilor care le influenţează sănătatea.
✨️Actualmente, relația pacient-profesionist în sănătate a evoluat, focusându-se pe implicarea activă a pacientului în luarea deciziilor referitoare la propria condiţie medicală.
Astfel, pacienții pot juca un rol esențial în identificarea barierelor de acces la medicamente, dispozitive, servicii medicale și în promovarea distribuirii echitabile a resurselor în sistemul de sănătate. La fel, aceștia pot contribui la monitorizarea și îmbunătățirea calității serviciilor de sănătate prin raportarea experiențelor lor, a reacţiilor de răspuns cu privire la îngrijirea oferită și identificarea eventualelor deficiențe sau erori. În sfârșit, implicarea pacientului poate genera o creștere a calității asistenței medicale și a responsabilităţii prestatorilor acesteia.
✨️Obiectivele forului se referă la prezentarea conceptului de responsabilizare socială și necesitatea participării pacientului în sistemul de sănătate, a instrumentelor de revendicare a drepturilor acestuia, precum și a bunelor practici din ţară și din afara ei.
✨️La eveniment participă reprezentanţi ai organizaţiilor de pacienţi, autorităţi, experţi în sănătate și donatori.
✨️Programul poate fi găsit în imaginile atașate.
✨️Evenimentul poate fi urmărit LIVE pe privesc.eu.
***
Forumul Pacienților este parte a proiectului „Echitate în sănătate prin responsabilizare socială”, implementat de către Crucea Roșie din Elveţia, în parteneriat cu Asociațiile CASMED și HOMECARE, cu suportul financiar al Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare.