Navigare prin tastatură
Blocare animații
Titluri subliniate
Tonuri de gri
Culori inversate
Linkuri subliniate
Mărire
Cursor negru
Cursor alb
Text: Mic Mediu Mare
Resetare
Închide

Direcționează 2 %

 

Direcționează 2% și susține continuarea activităților DIA!

În fiecare an, în perioada 01 ianuarie – 30 aprilie, persoane fizice angajate pot direcționa 2% din impozitul pe venit către A.O. Asociația Tinerilor cu Diabet DIA.

Cod fiscal: 1017620004119.

În acest scop, se depune formularul CET18 la serviciul fiscal, prin poștă sau online, odată cu depunerea declarației cu privire la impozitul pe venit. Orice persoană care dorește să direcționeze 2% trebuie să depună declarația cu privire la impozitul pe venit, chiar dacă este angajată la un singur loc de muncă și nu are obligația, potrivit Codului fiscal, de a o depune.

Depunere personală

La oficiul teritorial fiscal, operatorul va completa formularul CET18 – Declarația persoanei fizice cu privire la impozitul pe venit pentru anul precedent. În acest caz, codul fiscal al organizației beneficiare va fi introdus  în secțiunea a cincea (facultativă), în câmpul M1.

Acte necesare: buletin de identitate.

Online

Sau puteți accesa, descărca, completa și expedia formularul CET18 în formă electronică de pe:  https://2procente.info/wp-content/uploads/CET18.pdf, în cazul în care aveți semnătură electronica sau mobilă.

Depunere prin poștă

Sau puteți depune formularul CET18 prin poștă, cu aviz recomandat.

În lista beneficiarilor mecanismului 2%, A.O. Asociația Tinerilor cu Diabet DIA e cu numărul 470.

Alegerea de a direcționa 2% din impozitul de venit către o organizație nu înseamnă donație, adică bugetul personal nu este afectat nicicum, ci este o simplă „operație” prin care aceste 2% din impozitul pe venit nu vor fi „vărsate” în bugetul de stat, ci direcționate către un beneficiar selectat din lista disponibilă.

Mecanismul 2% este o sursă alternativă de finanțare a activităților asociațiilor obștești, eligibile, care desfășoară activități de utilitate publică, precum și un mod de responsabilizare și coordonare a priorităților organizațiilor cu adevăratele necesitați sociale.

Detalii despre mecanismul 2% 

Despre cum se direcționează 2% online,