Tudor a fost diagnosticat cu diabet de tip 1 la vârsta de 7 ani. La ai săi 23 de ani a reușit să-și lanseze o mică afacere, activitate care îi ocupă cel puţin, opt ore în zi. „Am renunţat la beneficiile încadrării în grad de dizabilitate, iar poliţa de asigurare medicală o procur anual”, zice Tudor.
Tânărul administrează doze fixe de analogi de insulină, indiferent de aportul de glucide de la mese, mai ales la cea de dimineaţă, când apetitul este mai modest și își monitorizează glicemia o singură dată în zi. Prin urmare, înregistrează adesea scăderi ale valorilor glicemiei la 1,5-2 ore după dejun, luând gustarea de 20 de grame de glucide.
Injecţiile intravitreene cu preparate anti-VEGF și ședinţele de fotocoagulare laser le face la o clinică privată. A renunţat să interacţioneze cu sistemul public de sănătate, decât în sensul obţinerii reţetei compensate la insulină (dimineaţa administrează glargină și aspart pentru mese).
Tânărul visează să conducă în continuare, să-și dezvolte afacerea și să-și creeze o familie.
…
Dacă ai întrebări despre cum să-ţi gestionezi diabetul de tip 1 și ce beneficii legate de asta îţi oferă asigurarea socială și de sănătate, ești deprimat din cauza stresului psiho-emoţional sau ai nevoi medicale urgente (insulină, consumabile), sună la linia verde de asistenţă în diabet:
069888282 (Viber, WhatsApp).