Navigare prin tastatură
Blocare animații
Titluri subliniate
Tonuri de gri
Culori inversate
Linkuri subliniate
Mărire
Cursor negru
Cursor alb
Text: Mic Mediu Mare
Resetare
Închide

Întrunirea la nivel european a Grupului de Studiu al Educaţiei în Diabet (DESG) are loc la Bucureşti

🔷 Întrunirea asociaţiilor de educaţie în diabet din regiunea europeană, organizată în cadrul Grupului de Studiu al Educaţiei în Diabet DESG – Diabetes Education Study Group are loc în perioada 25-28 mai 2023 la Bucureşti (hotel Ramada Plaza).

La evenimentul găzduit de Asociatia Romana de Educatie in Diabet (ARED)
participă reprezentanţi/te din nouă ţări din regiune, fiind considerată drept cea mai amplă manifestare dedicată educației terapeutice la nivel european și, totodată, organizată în premieră în acest format în ultimii zece ani.

DESG își propune să conecteze cercetătorii şi să susțină educația terapeutică în diabet, prin răspândirea evidenţelor din acest domeniu.

Coordonatori ştiinţifici ai forului sunt Prof. Dr.Tatjiana Milenkovic, președinte DESG şi Prof. Dr. Cornelia Bala, președinte al comitetului local de organizare.

Grupul de Studiu al Educației în Diabet (DESG) este o secțiune a Asociației Europene pentru Studiul Diabetului (EASD), care sprijină implicarea profesioniştilor medicali în educaţia terapeutică a persoanelor cu diabet.

Asociația Tinerilor cu Diabet DIA sprijină educaţia terapeutică structurată a persoanelor cu diabet de tip 1 prin modele (DAFNE, BERTIE, CHOICE, BERGER) aplicate la nivel global şi recomandate de ghidurile de specialitate (ADA, ISPAD, NICE, EASD).

Sursa: ARED, Sanatatea Press Grup