Navigare prin tastatură
Blocare animații
Titluri subliniate
Tonuri de gri
Culori inversate
Linkuri subliniate
Mărire
Cursor negru
Cursor alb
Text: Mic Mediu Mare
Resetare
Închide

Forul științific al diabetului din România

Forul științific al diabetului din România a adunat, în acest an, 680 de participanți, 71 dintre care au susținut cele 46 de sesiuni științifice, alături de nouă invitați din străinătate.

La fel, în perioada 13-15 noiembrie, la București a avut loc cel de-al 9-lea Congres al Asociației Române de Educație în Diabet (ARED), desfășurat concomitent cu al 17-lea Congres al Federației Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice (FRDNBM) care a adunat în același loc medici specialiști, asistenți-educatori și reprezentanți ai asociațiilor de pacienți. Două zile și jumătate pline de noutăți ghiduri, rezultate proiecte, premieri și întâlniri mult așteptate.

În deschiderea oficială a evenimentului a fost evocată figura descoperitorului insulinei, Prof.Dr. Nicolae Paulescu, la aniversarea a 150-ea de la naștere. La fel, au fost acordate premii de excelență Fundației „Speranța Diabeticilor” Turda, Asociației „SweetLand” Constanța, Ioanei Toma (fondator comunitatea „Noi și Diabetul (tip 1)”, vlogger-ului Ines Nerina Râmbu, lui Andrei-Cristian Balșeanu (fotbalist profesionist, copil).

Evenimentul științific a abordat subiecte de actualitate din psihologia diabetului, nutriție și prevenție, recomandări ale ghidurilor actuale privind utilizarea sistemelor de monitorizare continuă a glucozei, modele de educație terapeutică, abordarea medicamentoasă și de activitate fizică, etc. Sesiunile dedicate tehnologiilor de îngrijire a diabetului (pompe, senzori de monitorizare continuă a glucozei, porturi, penuri inteligente, accesorii pentru administrarea insulinei) au adunat cel mai mare auditoriu, sala Atlas fiind neîncăpătoare.

Ediția 2020 a Congresului FRDNBM va avea loc la Cluj-Napoca în perioada 4-6 noiembrie.