Au fost publicate ofertele din cadrul licitației publice nr. 19/00113 din 15.01.2020 de achiziție a consumabilelor (teste de glicemie, lanțete) pentru 600 de glucometre și 20 de pompe și consumabile cuplate cu senzor pentru copii cu diabet de tip 1, pentru anul 2020. Acestea au fost procurate de câtre Institutul Mamei și Copilului (IMC) din contul bugetului programului național de prevenire și control a diabetului zaharat 2017-2021.
Printre cele șase oferte depuse pentru achiziția de teste de glicemie și lanțete se numără: modelele AP- Plus (Taiwan), CleverChek TD-4227 (TaiDoc, Taiwan), On Call Plus (Acon), Safe AQ Angel (SinoCare, China), TD-4279 (TaiDoc, Taiwan), VivaChek Ino. Două dintre aceste modele nu au fost identificate în Registrul de stat al dispozitivelor medicale.
Printre cele două oferte de pompă cuplată cu senzor se numără: A7 cu transmițător TouchCare (Medtrum, China) și MiniMed Paradigm Veo 754 cuplată cu senzor Enlite (Medtronic, SUA).
Criteriul „cel mai mic preț” a fost oferit pentru necesarul de teste de glicemie, lanțete și dispozitive de înțepare Viva Chek Ino (glucometrele nu sunt achiziționate), în valoare de 794, 25 de mii de lei (fără TVA) și 857,79 mii de lei (cu TVA). Acestea sunt folosite de copiii din Moldova din anul 2017.
Cel mai mic preț de achiziție a pompelor, în sumă de 2,102484 milioane de lei (fără TVA) și 2,422727 milioane de lei (cu TVA) a fost oferit pentru modelul MiniMed Paradigm Veo 754 cuplată cu senzor Enlite, consumabile pentru un an de zile. În total, au fost achiziționate 20 de pompe cuplate, plus, se vor adăuga altele trei, probabil, în valoare de suma economiei de 15%.
Alte 13 pompe cuplate cu senzor, de același model, au fost achiziționate prin mecanismul PNUD, din economiile anterioare. În total, 33 de copii vor fi asigurați cu pompe cuplate cu senzor în acest an. Criteriile de eligibilitate nu au fost publicate, însă acestea pot fi găsite în secția de endocrinologie pediatrică de la IMC.
Necesarul de consumabile a fost stabilit de comisia de specialitate (copii) și vor fi redistribuite Institutului Mamei și Copilului timp de 30 de zile de la data cererii beneficiarului.
În acest an, pacienții-copii vor putea ridica insulina (analogi), inclusiv, în premieră, degludec, penurile cu pas 0,5 pentru insulina aspart (cartuș), pompele și consumabileIe din secția Endocrinologie pediatrică de la Institutul Mamei și Copilului, în baza programării online sau prin telefon, o data la 3-4 luni.
În perioada 2016-2019, aceștia (ca și adulții) ridicau insulina (analogi) și testele de glicemie pentru copii de la policlinica unde se aflau în evidența medicului de familie.
La ședința de monitorizare a procedurii de achizții au participat și trei reprezentanți DIA.
Detalii: http://capcs.md/anunturi-licitatii-1-2/; http://capcs.md/…/Documenta–ia-de-atribuirea-LP-19.00113-S…