Navigare prin tastatură
Blocare animații
Titluri subliniate
Tonuri de gri
Culori inversate
Linkuri subliniate
Mărire
Cursor negru
Cursor alb
Text: Mic Mediu Mare
Resetare
Închide

Al 49-lea Congres al Societăţii de Diabet din România s-a axat pe nutriţie şi metabolism

Cea de-a 49-a ediţie a Congresului Național de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice (SRDNBM) a avut loc la Poiana Braşov, în perioada 21-24 mai, sub conceptul „Medicina metabolică și nutrițională – tradiție și inovație”.

La forul ştiinţific anual au participat medici primari, specialiști și rezidenți din diabet și alte specialități medicale din România, Republica Moldova şi invitaţi notorii din afara ţării.

În ultima zi a congresului au fost acordate șase premii tinerilor medici pentru prezentările orale și sesiunile de postere prezentate în cadrul congresului.

Două dintre posterele prezentate se referă la relaţia: diabet tip 1 – obezitate, precum urmează:

Dr.-ului Carina Dumitrescu pentru lucrarea „Prezentare de caz – diabet zaharat tip 1 și obezitate în populația pediatrică”

şi Dr.-ului Theodora Claudia Gheonea pentru lucrarea „Evaluarea prevalenței obezității și supraponderii la pacienții cu diabet zaharat tip 1”.

Printre alte prezentări orale şi postere premiate se numără:

Categoria prezentare orală:

Dr.-ului Polina Adriana Pascu, pentru lucrarea „Hipertrigliceridemia asociată sarcinii – de la fiziopatologie la practica clinică”

Dr.-ului Alexandra-Mihaela Vișinescu  pentru lucrarea „Relația dintre obezitate și diabetul zaharat”

Dr. -ului Denisa Pescari pentru lucrarea „Relația dintre obiceiurile alimentare și riscul cardiometabolic la pacienții supraponderali și obezi din zona Banatului în perioada 2008-2018”

Categoria poster:

Dr.-ului Adrian Sturza pentru lucrarea „Vascular Monoamine Oxidases – A Translational Perspective in Cardiometabolic Diseases”.

Sursa: sanatatea.tv