Navigare prin tastatură
Blocare animații
Titluri subliniate
Tonuri de gri
Culori inversate
Linkuri subliniate
Mărire
Cursor negru
Cursor alb
Text: Mic Mediu Mare
Resetare
Închide

Asistentul de diabet face diferența – Ziua mondială a diabetului

Ziua mondială a diabetului (14 noiembrie). din acest an este dedicată asistentelor de diabet, inclusiv, care practică educația medicală a pacienților.

Diabetul nu are vacanță! Cel puțin, 42 de factori influențează glicemia, de aceea, un pacient cu diabet de tip 1 ia zilnic, circa 150 de decizii terapeutice pentru a se menține în intervalul glicemic 4-10 mmol/L.

Chiar dacă diabetul este complicat, datele despre glicemie nu ar trebui să fie complicate! De aceea, fiecare pacient cu tip 1 ar trebui să-și înregistreze datele despre glicemie, insulină, glucide și efort fizic într-un caiet, fișă de autocontrol sau pe o aplicație în telefon.

Asociația DIA este partener al evenimentului online cu genericul „Autocontrolul diabetului zaharat. Cum prevenim piciorul diabetic”, care are loc sâmbătă, 14 noiembrie, ora 12.00, pe platforma zoom.

Veronica Volcov, asistent-educator de diabet de tip 1, președinte cofondatoare DIA, va vorbi despre caietul de autocontrol în diabetul de tip 1 și cât de utile sunt datele sistematizate ale Profilulului Glicemic Ambulator în efortul de ajustare a terapiei, atât pentru pacient, cât și pentru medic.

Dr. Rodica Galearschi, endocrinolog va prezenta informații utile despre diabet și îngrijirea piciorului diabetic.

Evenimentul este organizat de echipa proiectului ViataSan, prin platforma ProSănătate.

Detalii:  https://www.facebook.com/events/852622328611070