Navigare prin tastatură
Blocare animații
Titluri subliniate
Tonuri de gri
Culori inversate
Linkuri subliniate
Mărire
Cursor negru
Cursor alb
Text: Mic Mediu Mare
Resetare
Închide

Cea mai mică pompă de insulină

💫Cea mai mică pompă de insulină controlată de o aplicaţie mobilă a fost aprobată în SUA
🗯Noul sistem automatizat de administrare a insulinei Mobi, dezvoltat de Tandem, a fost autorizat recent de către Autoritatea Americană pentru Medicamente și Alimente (FDA), devenind astfel cel mai mic sistem de administrare automată a insulinei (AID) din lume, care poate fi controlat în totalitate de o aplicaţie pe telefonul mobil.
🗯Mobi este de două ori mai mic decât modelul t:slim X2, actualul sistem hibrid cu buclă închisă de la Tandem. Spre deosebire de t:slim X2, acesta nu are un ecran, ci este controlat în totalitate de o aplicație iPhone.
Sistemul are totuși un buton care oferă opțiunea rapidă de administrare a bolusului manual.
🗯Pompa conține un cartuș de 200 de unități de insulină și este suficient de mică, încât să încapă într-un buzunar. De asemenea, poate fi prinsă de haine sau purtată cu o brățară sau o manșetă adezivă, oferind utilizatorului mai multe opțiuni de purtare mai puțin vizibile. Pompa este, de asemenea, rezistentă la apă, suportă încărcare wireless și poate primi actualizări de software de la distanță.
🗯Astfel, Mobi este poziționat să concureze cu Omnipod 5 de la Insulet. Sistemul Omnipod 5 are, de asemenea, în perspectivă o funcție de control de la distanță prin intermediul telefonului mobil, care este în prezent în curs de aprobare.
🗯Pe lângă un sistem de monitorizare glicemică continuă (CGM Dexcom G6 sau G7, în curând), cu care este integrat, un set de infuzie și o pompă de insulină, cele mai importante caracteristici ale Mobi includ:
* Aplicație mobilă compatibilă cu un iPhone, care poate administra automat insulina și care permite utilizatorului un control total de pe telefonul mobil, incluzând și opțiunea bolusului manual, la necesitate.
* Control-IQ: algoritm care interpretează datele CGM-ului pentru a prezice valoarea glicemiei. Conceput pentru a fi utilizat cu un sistem de livrare automată a insulinei, Control-IQ ajustează administrarea de insulină la fiecare cinci minute, pentru a preveni hipo-, hiperglicemia și pentru a crește timpul din intervalul cu valori glicemice în ţintă (Time in Range, TiR).
* Opțiune de set de infuzie mai scurt – cu lungimea de 12,7 cm.
🗯Tehnologia este destinată persoanelor cu diabet de tip 1 cu vârsta 6+ ani.
O lansare limitată se așteaptă în toamna anului 2023, cu perspectiva aprobării complete a sistemului de către FDA în 2024.
🗯O listă a ţărilor în care sunt disponibile sistemele de “pancreas artificial” produse de Tandem poate fi accesată aici: