Navigare prin tastatură
Blocare animații
Titluri subliniate
Tonuri de gri
Culori inversate
Linkuri subliniate
Mărire
Cursor negru
Cursor alb
Text: Mic Mediu Mare
Resetare
Închide

Veronica Volcov

 

volcov.veronica@gmail.com

https://www.facebook.com/veronica.volcov

Veronica are o experiență de 15 ani în domeniul Sănătate și Incluziune socială în cadrul organizațiilor societății civile. Cu o experiență de patru ani în instruirea persoanelor cu diabet de tip 1, oferită ca și voluntară, este coautoare a ghidului de educație în diabetul de tip 1 „Ai diabet – mergi la școală”.

A absolvit Colegiul Național de Medicină și Farmacie din Chișinău, obținând calificarea Asistentă medicală de profil general (Nursing). După trei ani de activitate în sistemul public de sănătate  obține diplomă de licență și master în Relații Publice la Universitatea de Stat din Moldova.

Este membră a Asociației Române de Educație în Diabet și a absolvit cursuri de Nutriție la Școala de Nursing din cadrul Universității de Medicină din San Francisco (SUA), de Diabet la Universitatea de Medicină din Copenhaga (Danemarca). La fel, a obținut pregătire practică în educația structurată în diabetul zaharat de tip 1 la Centrul medical „Cristian Șerban” de la Buziaș, România, Institutul național „Nicolae Paulescu” din București și Centrul de Diabetologie nr.2 din St. Petersburg.

Veronica este președinte cofondatoare a Asociației Tinerilor cu Diabet DIA din Republica Moldova și coordonează programele  de Educație, Advocacy și Sprijin din cadrul acesteia. Participă la conferințe locale, naționale și internaționale pe subiecte legate de îngrijirea diabetului de tip 1 și scrie articole educaționale la acest subiect. Are experiență personală de diabet de tip 1 din anul 1991.