Navigare prin tastatură
Blocare animații
Titluri subliniate
Tonuri de gri
Culori inversate
Linkuri subliniate
Mărire
Cursor negru
Cursor alb
Text: Mic Mediu Mare
Resetare
Închide

„Ascultaţi vocea pacientului”

„Ascultaţi vocea pacientului”, sloganul lansat de ziua mondială a siguranţei pacientului
📉Cu un discurs dedicat rolului comunităţilor de pacienţi în siguranţa pacientului, prin prisma implicării în procesele de luare a deciziilor care le influenţează viaţa și sănătatea, un reprezentant al Asociația Tinerilor cu Diabet DIA participă la conferinţa dedicată zilei mondiale de siguranṭă a pacienţilor, în cadrul expoziției „Moldmedizin & Molddent”, ediția 2023, lansată azi la Chișinău.
📉Evenimentul adună peste 70 de furnizori de inovaţii de
medicamente, dispozitive și consumabile medicale.
🕤 Conferinţa are loc la 15 septembrie 2023, ora 9.30-16.30, în pavilionul 2, sala 1 a centrului expoziţional MoldExpo din str. Ghioceilor, nr. 1, Chișinău.
📉În calitate de beneficiari ai sistemului de sănătate, cu deplină experiență în traseul parcurs, perspectivele pacienților, ale familiilor și îngrijitorilor acestora sunt de neprețuit pentru îmbunătățirea siguranței pacienților. Impactul implicării acestora este remarcabil, studiile arătând o reducere a riscurilor cu până la 15%, salvând nenumărate vieți și bani publici în fiecare an. Prin urmare, implicarea pacienților și a familiilor acestora a fost inclusă ca principiu fundamental în rezoluția Adunării Mondiale a Sănătății privind acțiunile de siguranță a pacienților și în planul de acțiuni pentru 2021-2030.
📉Ziua mondială a siguranței pacientului din acest an este dedicată implicării pacienților în propria siguranță, cu sloganul „Ascultaţi vocea pacientului!”.
Aceasta își propune să influențeze pacienții și familiile lor, factorii de decizie, liderii și profesioniștii din domeniul sănătății pentru a colabora în vederea elaborării politicilor de siguranță în sănătate, care reflectă cu adevărat nevoile și opţiunile pacienţilor.
Imagine: who.int