Navigare prin tastatură
Blocare animații
Titluri subliniate
Tonuri de gri
Culori inversate
Linkuri subliniate
Mărire
Cursor negru
Cursor alb
Text: Mic Mediu Mare
Resetare
Închide

Pacienţii şi medicii pot raporta reacţii adverse prin aplicaţia Med Safety, lansată recent și în Republica Moldova

💧A fost lansată aplicaţia mobilă Med Safety
La 4 decembrie, Agenţia Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale (AMDM) a lansat în premieră în Republica Moldova aplicația mobilă Med Safety, utilizată cu succes în peste 10 țări, ce are scopul de raportare a reacțiilor adverse la medicamente, vaccinuri și dispozitive medicale.
Raportarea reacțiilor adverse este una dintre metodele de identificare a problemelor de siguranță necunoscute ale medicamentelor, vaccinurilor și dispozitivelor medicale. Pe lângă diverse forme de raportare pe suport de hârtie sau digital, utilizarea tehnologiilor mobile este o intervenție relativ nouă în farmacovigilență, prima aplicație fiind lansată în Franța în 2015.
Aplicația a fost creată să faciliteze comunicarea cadrelor medicale, a pacienților cu AMDM și a fost lansată cu suportul World Health Organization in Moldova – Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) în Moldova.
Utilizatorii aplicației pot accesa, de asemenea, informații despre siguranța medicamentelor publicate de Centrul național de farmacovigilență, pot vizualiza statistici raportate în VigiBase – baza de date internațională privind reacţiile adverse, la fel, pot crea o listă personalizată a medicamentelor, păstrând o evidență a rapoartelor despre reacțiile adverse transmise.
Aplicația Med Safety este disponibilă în limbile română, rusă sau engleză și poate fi descărcată pe Google Play și Apple Store.
Sursa: OMS în Moldova/facebook